BA PE-A MĂ-TII!!!

Ultima decizie a Guvernului care prevede măsuri pentru evitarea răspândirii noului coronavirus stabilește ca decizia pentru modul de aplicare a normelor să revină autorităților locale. La o primă vedere ar fi o decizie bună pentru că măsurile trebuie adaptate fiecărei situații și specificul este cunoscut cel mai bine la nivel local.

Însă, o asemenea măsură de descentralizare trebuie pregătită din timp, astfel încât să fie asigurate toate condițiile implementării. Astfel, trebuie să existe certitudinea că normele sunt clare, bine înțelese și pot fi aplicate în funcție de specific. În mod obligatoriu trebuie să fie asigurate resursele necesare pentru punerea în aplicare a normelor și monitorizarea situației, pentru controlul și obținerea feed-back-ului necesar corecțiilor. Mai mult, cei care le aplică trebuie să aibă competențele necesare, dobândite ca urmare a experienţei și pregătirii profesionale și nu cele conferite de funcțiie.

Acest lucru nu s-a întâmplat și Guvernul pur și simplu a aruncat cartoful foarte fierbinte către alții. Pe principiul „ba pe-a mă-tii”!

În următoarea perioadă, Guvernul va arunca toată vina pe autoritățile locale și cei din teritoriu se vor plânge că așa le-au spus șefii de la București. Fuga de răspundere a devenit sport național și P.N.L. joacă bine! Noi vom fi cu restricțiile pe cap, cu sacoșa plină de sancțiuni și nimeni nu va răspunde pentru nimic.

Această măsură are și o parte de bonus electoral.

Cu scop de discreditare a primarilor, alții decât cei de la P.N.L., cărora le vor fi reținute toate eșecurile și mai ales disconfortul creat populației de măsurile restrictive. Evident că aberațiile vor acutiza starea de tensiune a cetățenilor și toată amărăciunea va pogorâ asupra celor de jos. Deci, pe lângă aruncarea responsabilității pe umerii altora, așa-zisa descentralizare a deciziei pentru gestionarea pandemiei are obiective precise și scop electoral bine țintit.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.