PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

VĂ DUCEȚI COPIII LA ȘCOALĂ?

Publicat pe: 1 Sep 2020
Categorii: Actualitate

Tocmai ce-am aflat că a fost eliminată celebra declarație pe proprie răspundere pe care trebuiau să o completeze părinții când își duceau plozii la școală. Cu siguranță n-a fost ideea Monicăi Anisie pentru că individa asta nu știe pe ce lume trăiește și n-are minte în cap. N-ar fi putut să cugete la așa ceva.

E doar o mișcare de imagine făcută pentru a detensiona situația de rahat dinaintea începerii cursurilor. 

Oricum nu avea nicio valoare și nu producea consecințe în context, iar existența documentului nu făcea decât să susțină strategia cu starea de psihoză apocaliptică.

Deci, părinții au fost excluși din ecuația cu răspunderea, guvernanții au orientat responsabilitatea exclusiv către școli și autoritățile locale, iar un eventual eșec al acestui experiment cu copiii nu va avea responsabili. Posibil copiii să fie vinovați pentru că și-au schimbat măștile între ei sau și-au încurcat pamperșii.

Chestia cu eliminarea documentului urmărește să schimbe părerea negativă a părinților și să arate că Guvernul Orban e flexibil, se adaptează cursului evenimentelor și, nu în ultimul rând, dă dovadă de înțelegere și receptivitate la doleanțele poporului. Un mare fâs și un eșec. Nu trebuie să fi trăit multe lucruri pe lume ca să realizezi că nu te pui cu o mamă care își simte copilul amenințat sau în pericol.

Vom vedea dacă eliminarea acestui document va determina părinții să-și ducă plozii la școală.

Să-i ducă acolo unde, așa cum spunea public Turcan cea frumos curgătoare, copiii vor fi expuși totuși la riscuri pentru că altfel nu se poate. Oare prin acest gest plin de falsă emoție vor fi rezolvate problemele adevărate și neajunsurile cu care se confruntă în prezent sistemul de învățământ? Cu siguranță, nu!

Să nu uităm că înainte de decizia eliminării acestui document de nimic, gestionarii apocalipsei ne-au spus că, după începerea școlilor, ar fi bine să purtăm măștile în familie și să evităm contactul între copii și bunici pentru că, fiind în categoria de risc, s-ar putea s-o mierlească. Nu cred că cineva are impresia că Guvernul se gândește la populație și că există o mare grijă pentru ceea ce se întâmplă.

Singurul meci cu miză sunt alegerile și, deci, motivarea electoratului să iasă la vot prin inducerea unei stări de siguranță.

Autoritățile ne arată imaginea cu școlile sigure și ne creează falsa impresie că dacă copiii pot merge la școală fără risc de infectare așa pot merge la vot și cei care au acest drept. Un gest pervers și cinic.

Sunt curios care va fi procedura de lucru și regulile ce trebuie respectate atunci când copiii se vor prezenta cu flori pe care să le ofere în prima zi de școală. Ar fi bine ca aceste gesturi simbolice să fie dedicate în exclusivitate reprezentanților autorităților care vor participa la festivități. N-au ratat niciodată acest tip de evenimente care capitalizează imagine. Există varianta în care florile să fie în ghiveci și să fie oferite prin aruncare de la distanța minimă de siguranță. Poate florăresele se vor reorienta și își vor dedica afacerile spre vânzarea cu amănuntul a florilor de mină. E mai simplu, mai sigur și există posibilitatea dezinfectării fără ca frunzele să fie distruse.

Aș vrea să-mi spuneți părerea voastră mai jos, la secțiunea de comentarii, unde să scrieți și dacă modul de pregătire și organizare al noului an de învățământ vă dau încredere ca să vă duceți copiii la școală.

ARTICOLE SIMILARE


CE MAI RĂMÂNE DE NEGAT
  • 214 vizualizari

Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.