PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

#SICTIR GENERALIZAT

Publicat pe: 24 Jul 2020
Categorii: Actualitate, Politică

Sictir la toți, către toți și pentru orice apare în jurul nostru. Atât din partea noastră cât și din partea celorlalți pentru noi. E un sictir generalizat. Ne sictirim reciproc.

Dacă e luni, atunci e sictir de început de săptămână.

Cum lunea nici iarba nu crește, atunci hai sictir din lipsă de chef și energie. Dacă vreun coleg apare cu ceva nou, hai sictir că te dai mare și frustrările mele sunt active la inițiativele celorlalți. Ne roade pizma și asta transpune sictirul la loc de cinste.

Când șeful ne stabilește sarcini, există sictirul neexprimat.

Sictirul de subordonare care mocnește și explodează atunci când nu mai există relația de subordonare și dependență profesională. E un sictir scrâșnit din măsele care, la un anumit moment, se revarsă asupra propriei peroane. La fel funcționează și sictirul față de cunoscuți sau rude. Pusee de sictir la momentul în care suntem criticați sau chiar atunci când suntem lăudați, pentru că nu există cineva care să aprecieze sincer rezultatele și să nu aibă un minim interes.

SICTÍR, (2sictiruri, s. n., interj. (Arg. și fam.) 1. Interj. (în expr.) Hai sictir! = pleacă! marș de aici! șterge-o! A da cu sictir = a sictiri. 2. S. n. înjurătură trivială.

*Asta, ca nu cumva cineva să nu știe despre ce vorbesc și să citească despre sictir în orbul minții pe întuneric.

Sictir masiv pe rețelele de socializare.

Nu contează subiectul, se dă cu sictir agresiv. Sictir agramat, fără scop sau sens, uneori mascat chiar de o apreciere. Sictir la toate vârstele și, surprinzător, seniorii pompează maxim la acest subiect. Ar trebui să existe un buton dedicat cu „hai sictir”.

Sictir în parc, pe stradă, în trafic, la spectacole, la evenimente de familie, la cumpărături, la școală, peste tot există acest sictir care stă să o dea în demență. Nu mai există invidie, nici măcar între persoane de același sex, există sictir complex care necesită studii de caz. Codul bunelor maniere ar trebui să cuprindă un capitol dedicat sictirului şi, realitatea ne arată că, eşti  manierat dacă formula de salut cuprinde şi hai sictir, exprimat verbal sau nonverbal.

Autoritățile ne dau cu sictir permanent.

Începând de la funcționărimea de la ghișee și terminând cu spuma aleșilor. Răspunsul e pe măsură și sictirul nostru e înzecit către înapoi, condiționat de momentele în care nu se răsfrănge direct către noi. E un sictir disproporţionat dar se practică şi e la mare căutare.

Abundența ne transformă în guru ai sictirului.

Am ajuns la asemenea nivel, încât ne dăm cu sictir singuri. E cel mai nociv și, cu toate astea, ne scăldăm în sictir de calitate.

Dacă tu ești unul care nu ai dat cu sctir sau, din contră, eşti specialist în sictireală, scrie mai jos, la secțiunea de comentarii, cum reușești această performanță.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.