PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

PUȚIN LE PASĂ ȘI NOUĂ DELOC!

Publicat pe: 4 Jul 2020
Categorii: Actualitate, Politică

A început campania electorală. Puteți spune că nu e adevărat, dar realitatea faptelor ne arată asta, cu toate că nu a fost declarat startul oficial. Apropo de start, inclusiv la asta politicienii vor întâietatea. Adică, nu acceptă ca vreun competitor să fure startul și atunci îl fură ei. Lor, puțin le pasă de popor și de țară!

În aceste condiții se vor întâmpla lucruri greu de descifrat și mai ales de digerat. Fracturi logice, care țintesc obiective stabilite conjunctural și dau plus valoare influenței pe care trebuie să o arate propriului electorat. Autoritățile s-au mobilizat și mesajele publice sunt tot mai dure. Implicarea structurilor de forță ne amintește de istoria recentă pe care am blamat-o atât de mult.

Președintele Iohannis va fi din ce în ce mai îngrijorat și declarațiile publice vor fi pline de mesaje cu greutate împotriva singurului dușman. Pe-Se-De!

Tot ce se întâmplă rău va fi din cauza Pe-Se-De și ceea ce va fi bine se datorează Guvernului Orban. Fractură logică, dacă ne gândim că lucrurile rele sunt la tot pasul și cele bune sunt spre zero. Dar dacă zice Președintele, noi ar trebui să-l credem. Va face orice compromis, în defavoarea noastră, și toate acțiunile vor avea un singur obiectiv. Să aibă în continuare Guvernul meu 3. Sper că nu ați uitat de perioada în care începuse acțiunea anticipatelor și circul a cuprins preeria. Țara asta nu o mai conducea nimeni. Aceeași derivă și de acum încolo, doar că de data asta nu vom putea intui în ce mal ne vom infige corabia.

Premierul Orban va da în continuare din mânuțe și va aplauda orice iese de la Cotroceni.

Ca prim solist, urmează întocmai indicațiile dirijorului suprem. Discursul va începe necondiționat cu analizele permanente și se va termina cu fondurile europene. Despre conținut nimic. Să nu mai vorbim de măsuri concrete, reale, pentru că n-au existat și nu există. E singurul politician pe care îl cunosc care are abilitatea de a vorbi și a nu spune nimic. Poate mai sunt și alții, dar ălora sigur le mai scapă ceva ancorat în realitate, pe când lui Orban nimic. Zi-le Șică, exact ca-n melodiile alea savuroase care ne hrănesc sufletul, spiritul, dar trupul ioc. Inconștiența l-a invadat pe Orban și, cumulată cu prostia ce șade din plin în suta de kilograme pe care le are, îl face să patineze tot mai des.

Ultima tâmpenie majoră e declarația prin care sugerează populației să nu țină cont de deciziile C.C.R., care au putere de lege. Trebuie multă prostie și lipsă de discernământ să îndemni hoardele la nerespectarea legii. Aici i-aș include pe toți, puterea și opoziția, care, conștienți fiind de iminența deciziei C.C.R., nu au pregătit din timp nicio măsură care să evite ca țara să nu se ducă în haos. Unii s-au bucurat de victoria obținută și confirmată de C.C.R., iar ceilalți acuză C.C.R. de parteneriat și îndeamnă la inconștiență.

Despre partea economică și bunăstare nici nu ar trebui să amintim. Au lansat o parodie de plan cu influențe științifico-fantastice și sunt grijulii cu măsurile de relaxare. În rest, putem cumpăra pufuleți pentru că ei s-au scos.

Fuga de răspundere a surclasat oina și a devenit, oficial, sport național.

Vinovații de serviciu au fost activați. Populația e de vină pentru tot ce se întâmplă. Din cauza populației crește numărul de infectări și nu pot fi relaxate măsurile care să permită redeschiderea domeniilor importante ale economiei. Tot poporul e vinovat că a votat greșit și opoziția are majoritatea. La fel, cetățenii vor fi vinovați că nu ies la vot ca să le dea puterea necesară și să-i legitimizeze. Pe de altă parte, ceea ce se întâmplă în țară acum e o urmare a recomandărilor specialiștilor. Deci, unde sunt ei în ecuația asta?

Ciolacu, atât cât va mai fi președintele P.S.D., își va limita discursul la a constata.

Da, de fiecare dată el constată și ne îndeamnă să constatăm. Să constatăm minciuni, ipocrizie, manipulare, demagogie și cifre. Alea le vedem și noi fără un desen electoral. Ar trebui, în calitatea lui de Președinte al Senatului, să-și pună costumul ala de protecție și să meargă încet prin spitale, prin diferite locații, ca să vedem dacă constatările lui sunt reale. În periplu ar putea să-l ia și pe Tăriceanu, pentru că unde-s doi presedinți credibilitatea ar crește. Sunt sigur că se vor găsi cel puțin două combinezoane de protecție la fel de elegante ca și costumele lor scumpe. Unii i-ar putea aprecia pe modul, bravo, aveți stil! Dar, n-au stil și nici nu-i interesează, pentru că strategia electorală le impune altceva.

Despre ruginiții din P.S.D. am scris AICI, iar rahatul în care se scaldă și cu care se mânjesc nu poate fi luat nici cu o duzină de vidanje.

Trebuie să ne ferim de mirosuri neplăcute, cu toate că ne dau în bot cu parfumuri scumpe și puternice ca să ne amețească. Aici sentimentul de nepăsare e reciproc, cu accent pe faptul că nimănui nu-i mai pasă ce se întâmplă acolo, nici măcar lor.

Șoricelul de Ponta va alerga haotic și fără sens pe la toate televiziunile, în speranța că imaginea va compensa lipsa de acțiuni concrete.

Poate că românii apreciază în continuare minciuna și circul electoral, iar Ponta nu vrea ca cineva să fure startul înaintea lui.

Alternativa în politică pe care a oferit-o Barna, împreună cu tinerii inovatoari și specialiștii în soluții moderne, începe să se altereze.

În primul rând, pentru că nu sunt hotărâți dacă sunt de dreapta sau la dreapta lui Iohannis și P.N.L. În al doilea rând, îi macină tot mai mult dorința de afirmare internă, pentru că trend-ul ăsta e ascendent pe piață și ei trebuie să se alinieze la trend-uri.

Totul e evident, semnele sunt clare, noi nu avem un destin și pe noi ne apără Dumnezeu, iar lor, puțin le pasă.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.