PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

O PER-OADĂ A NEPUTINȚEI ȘI MANIPULĂRII

Publicat pe: 4 Nov 2020
Categorii: Politică

Ne-am obișnuit cu conferințele de presă fără subiect și, nu contează dacă are sau nu ceva de spus, Președintele apare în prime time ca să-și confirme statutul de vestitor de nimic.

Ultima ieșire a avut aerul unui film prost cu influențe științifico-fantastice Bollywood-iene. Adică, liderul suprem a venit să ne spună că a chemat la Cotroceni toți specialiștii în medicină pentru a discuta strategia vaccinării anti COVID-19. Mai mult, a discutat cu Nelu de la sănătate despre strategia vaccinării populației.

Practic, ne-a spus că a avut o mare și importantă ședință în care nu a stabilit nimic pentru că vaccinul nu există și, realist fiind, nu cred că va exista într-un termen care să impună o asemenea dezbatere, în prezent, la nivel prezidențial. Cât despre strategia de vaccinare, Nelu Tătaru nu e persoana potrivită pentru o asemenea discuție, iar după 6 decembrie n-aș băga mâna în foc că va avea continuitate ca ministru.

Personal, am avut speranța că Președintele va comunica măsuri și decizii, unele reale, care ne vor scoate din rahatul în care ne afundăm tot mai mult. Vedem că numărul infectărilor zilnice a ajuns la aproape 8000, sistemul medical e în colaps și decesele se înmulțesc, dar încă așteptăm efectele măsurilor dispuse în urmă cu 2 săptămâni. Ca o ironie a sorții, nimic nu se schimbă în bine și, paradoxal, cei de la putere neagă realitatea și ne spun că măsurile au efecte vizibile și sunt benefice.

Cu alte cuvinte, măsurile impuse în urmă cu 2 săptămâni au avut ca efect creșterea cazurilor de la 5000 la aproape 8000 zilnic și asta e de bine.

Principalul motiv al conferinței de presă a fost lansarea subiectului fals al vaccinului inexistent. Nu există nimic concret și chiar Președintele are exprimări relative și confuze când vorbește despre vaccinul anti COVID-19. A aruncat pe piață un subiect sensibil, fără obiect și delimitare în timp, care să determine o dezbatere și să dea o umbră de speranță populației care și-a pierdut răbdarea. O manipulare tipică din perioada comunistă, preluată și practicată cu succes asupra amărâților cu balele curgând.

Cu siguranță situația pandemiei îl nemulțumește pe marele conducător și, pentru asta, strategii P.N.L. se chinuie din răsputeri să găsească soluții ca să abată atenția populației de la eșecurile pe bandă rulantă ale Guvernului. Dacă nu merge cu măsuri eficiente poate le iese cu negarea realității și cu manipularea maselor.

Deci, corabia se scufundă, n-avem un vaccin și nu știm când va fi disponibil, dar Președintele și camarila stabilesc măsuri și organizează vaccinarea populației. Această mimă cu organizare a fost făcută ca nu cumva miraculosul vaccin să apară surprinzător peste noapte și să ne prindă nepregătiți. Probabil că lipsa de pe piață a vaccinului împotriva gripei sezoniere nu mai constituie o problemă, pentru că românii vor avea direct leacul miraculos la care ne pune să visăm Președintele nostru.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.