PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

NOUL SALUT MILITAR ÎN M.A.I.

Publicat pe: 14 Aug 2020
Categorii: Actualitate

Nu cred că există cineva care să nu-l fi văzut pe ministrul Vela cum și-a prezentat aptitudinile de actor cu replica gen Hollywood: „Suntem cu ochii pe voi!”. Despre gestul care a dus la detronarea lui Robert de Niro am scris AICI.

Toți am crezut că mișcarea a rămas lipită de pupitrul de la care ministrul a făcut ilara declarație de presă. Nu mică mi-a fost mirarea să aud aceeași replică în ședința de Guvern și, mai apoi, să văd poza în care vorbele au fost transpuse într-o imagine de excepție. O poză cât o mie de cuvinte, pe care ministrul Vela a inclus-o în portofoliul de pe Facebook. Foarte sugestivă și profesionist realizată, aspecte care mă fac să cred că va reprezenta un reper în istoria acestui minister. Ar putea ocupa un loc de cinste, atârnată de un cui pe peretele de la răsărit, în fiecare birou.

Practic, a fost prezentat afișul celui mai de succes scurt metraj al anului 2020 din România. Omul ne-a dat un „teaser” la ce urmează să scoată pe piața cinematografică. Dacă n-ar fi tragic aș spune că situația în sine concurează la premiul „Zmeura de Aur”. Pentru România, „Zmeură doamna, Zmeură de Haur”.

După cum insistă cu promovarea, n-ar fi exclus ca gestul să reprezinte noul salut în M.A.I. Nimic exclus, având în vedere că schimbările pe parte de imagine au început în forță. Întâi inscripționarea mașinilor într-o formă specială, apoi ceremonia cu pistoalele Beretta și acum salutul cu degetele înfipte în ochi.

Nu ar fi o diferență mare față de salutul militar de acum, doar că mișcarea ar trebui precedată de ridicarea cozorocului la chipiu pentru ca gestul să poată avea amplitudinea care să descrie mesajul, cu hotărârea, gravitatea și duritatea stâncii de pe Semenic, așa cum la transmis autorul.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.