PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

IMPOZITAREA PENSIILOR SPECIALE ESTE O DEMAGOGIE PORCEASCĂ

Publicat pe: 17 Jun 2020
Categorii: Actualitate

Foto: Vremea noua

N-am mai văzut până acum ca parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să se lingușească, să se elogieze și să se comporte ca la o chermeză veselă în parlament. Azi s-a întâmplat, cu ocazia deciziei istorice de impozitare a pensiilor speciale și a celor de serviciu cu 85%, ceea ce depășește 7.000 lei.

Această măsură este neconstituțională și orice repetent din anul I la facultatea de drept ar putea spune asta. Raționamentul e simplu și nu trebuie absolvite studii de specialitate ca să-ți dai seama că demersul este o altă gogoașă aruncată în fața românilor.

Cu alte cuvinte, nimeni nu poate stabili ca pentru anumite categorii de pensii, în cazul de față pensiile speciale și de serviciu, să fie o anumită cotă de impozitare și pentru celelalte să existe o altă modalitate de calcul. Asta ar spune unii că nu e discriminare, ci doar o mică inechitate care poate trece cu vederea pentru că așa vrea poporul.

În altă ordine de idei, pensiile sunt considerate constituțional venituri și deci, nu poți să taxezi în mod diferit, doar ca o modalitate de sancționare. Cota de impozitare în România, aplicată tuturor veniturilor este de 10%.

În condițiile astea, legea va pica simplu la Curtea Constituțională, iar politicienii vor blama și vor striga că ei au vrut, însă puteri supreme nu-i lasă să conducă țara. Mai mult, deja se fac calcule cu cine sau cine ar putea să conteste legea la C.C.R. și aleșii speră că nu va afecta în așa măsură, astfel încât cineva să-i tragă de mânecă pe judecători.

E o altă mare țeapă a P.S.D.-ului care a vrut să iasă din starea de măgăruș păcălit în care a intrat, după ce P.N.L. le-a rupt botul cu prelungirea stării de alertă (scrierea despre ȚEAPA cu starea de alertă o puteți CITI AICI). Galbenii declară deja că ei nu au făcut decât să fie de acord cu o inițiativă parlamentară a P.S.D.

În concluzie, această lege a fost votată pentru prostirea populației. Un fel de mișto macabru pe față, ce prinde la gușterii care aplaudă deja și cu tălpile. Adică, în realitate, minciuni și gogoși care miros a mârlănie de la tribuna parlamentului.

Dacă mai contează, aveți mai jos cotele de impozitare ce visează unii că vor fi aplicate la pensia brută, în funcție de praguri, precum și un exemplu de calcul:

  • între 1 leu și 2.000 lei – nu se impozitează;
  • între 2.001 lei și 7.000 lei – impozit 10%;
  • peste 7.001 lei – impozit 85%.

Această decizie se aplică tuturor categoriilor, adică speciale și de serviciu, fiind excluse pensiile calculate pe baza contributivității până la 7000 lei.

În concret:

PENSIE BRUTĂ: 10.000 lei

  • între 1 leu și 2.000 lei – nu se impozitează;
  • între 2.001 lei și 7.000 lei – impozit de 10% la 4.999,9 lei = 499,9 lei;
  • peste 7.001 lei – impozit 85% la 2999,9 lei = 2.549,91 lei.

IMPOZIT: 499,9 lei+2.549,91 lei = 3.049,81 lei

PENSIE NETĂ: 10.000-3.049,81 = 6.949,81 lei


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.