PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

FRACTURĂ LOGICĂ LA GUVERN, DEJA-VU

Publicat pe: 27 Jul 2020
Categorii: Actualitate, Politică

Atunci când numărul infectărilor crește exponențial, nu mai sunt locuri pentru internarea bolnavilor și pentru tratarea cazurilor grave la ATI, autoritățile ne spun că sunt necesare măsuri restrictive suplimentare. Pentru început au hotărât carantinarea unor localități. Nimic ilogic până aici. Doar că în momentul în care, în asemenea condiții, declari că nu se pune problema amânării alegerile locale și parlamentare, intervine o fractură a logicii.

Ori e pericol, ori nu mai e!

Vorbim despre strângere de semnături, campanie electorală, prezență la vot și deci, adunări mari de oameni care cresc rata de risc. Potrivit numărului de infectări, raportat la lege, suntem în iminența unei stări de urgență. Chestiile cu respectarea distanțării și a măsurilor de igienă, cu campania electorală online și votul prin corespondență/online, sunt gargară pentru proști.

E un sentiment de deja-vu.

La începutul pandemiei, când toți erau disperați de problema sănătății, autoritățile noastre se concentrau, la fel, pe alegeri și au fost surprinse de carcalac cu pantalonii jos. Atunci au renunțat la ideea anticipatelor. Cu toate că nu spune nimeni, motivul pentru care nu au fost anticipate nu este noul virus. Realitatea e simplă, au realizat că nu mai aveau șanse ca procedura anticipatelor să se întâmple constituțional, însă ei o dau înainte cu COVID-19. Considerau carcalacul o simplă răceală, demitizau virusul.

Orban si Iohannis merg înainte cu alegerile locale și parlamentare.

Paradoxal, în același timp, vestitorii apocalipsei, Tătaru și Arafat duc starea de alertă psihologică și psihoza la cote greu de suportat. Au schimbat strategia de comunicare și mesajele sunt mult mai dure, cu imagini care să sperie populația și s-o cumințească. Efectul e invers, însă cioclii sunt de neclintit. Unii cu alegerile și ceilalți cu apocalipsa, dar toți sunt în aceeași barcă.

E clar, ori le spune cineva că nu sunt condiții pentru organizarea alegerilor și o lasă baltă, ori cei doi mari voievozi, Iohannis și Orban, dau comanda fermă trompetelor să mai taie din apocalipsă. Nu de alta, dar altfel e o fractură logică de care își dau seama până și activiștii cu neuronul ucis de plictiseală. Sau, poate scopul e altul. Alegerile să nu fie ale poporului ci ale aleșilor. Fiecare cu treaba lui, poporul cu virusul și psihoza și guvernanții cu interesul de vot pentru ciolan.

E nevoie de o minune!

Ca o sugestie, ar trebui să ia legătura cu cei de la Federația Română de Fotbal și să vadă care a fost treaba și cum s-a întâmplat minunea ca toți jucătorii de la C.F.R Cluj, bolnavi de COVID-19, să se vindece în doar 7 zile de la pozitivare.

Să facă la fel și să înfăptuiască Șică din mânuțele lui renumite o asemenea minune la nivel național. Așa vor putea să lase poporul cu libertățile lui și ei să-și organizeze alegerile. Până atunci, chestia cu alegerile e o minciună ca multe altele, un subiect aruncat în ochii românilor ca să mai dea culoare tabloului apocaliptic cu tema COVID.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.