PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

EPIDEMIA DE COINCIDENȚE

Publicat pe: 15 Jun 2020
Categorii: Actualitate

FOTO: Digi24

Coincidențele ne marchează viața. Ca să fim în actualitate, aș zice că scăderea bruscă a numărului de cazuri confirmate s-a produs odată cu decizia opoziției de a fi de acord, în anumite condiții, cu prelungirea stării de alertă. Sănătatea populației primează și toți acționează cu precauție, nu?

Această coincidență vine după o altă coincidență. Adică după refuzul inițial al partidelor din opoziție de a vota prelungirea stării de alertă, care a determinat pe loc creșterea bruscă a cazurilor confirmate. Ăsta a fost un concurs de precauții sau o coincidență. 

O precizare importantă ar fi fluctuația numărului de testări, în funcție de moment și conjunctură, de la 10 mii la 2 mii zilnic, care sunt motivate de autorități prin nimic. Tot coincidență.

Tot din categoria coincidențelor face parte și blocarea testării bucureștenilor, imediat după ce primele rezultate au fost date publicității. Neprecauți și neorientați.

Cu siguranță aceste coincidențe, împreună cu multe altele, sunt influențate de poziția astrelor și horoscop. Asta ne determină pe toți să aplicăm schema ineficientă „lungă și pe-a doua” în locul unei „pase filtrante, pe poziție viitoare”.

Aș fi citat filosofi, dar nu vreau să-i încurc pe Platon cu Aristotel, cu toate că cel mai drag mi-e adevărul.

Dacă virusul nu este sensibil la deciziile politice, înseamnă că avem epidemie de coincidențe și ne trebuie clar starea de alertă.

După Einstein, coincidența este felul lui Dumnezeu de a ramâne anonim, așa că actualul guvern acționează exact în acest spirit și încearcă să mențină misterul la nivel de coincidență.

Un lucru e cert, se vede cu urechea liberă și se aude de la o poștă că suntem precauți, dar nu proști.  Voi ce coincidențe ați observat? Aștept exemplele voastre în secțiunea comentarii de mai jos.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.