PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

EI SE FAC CĂ NE CONDUC ȘI NOI NE FACEM CĂ ÎI CREDEM!

Publicat pe: 6 May 2020
Categorii: Actualitate, Monden

FOTO: Gov.ro

Nelu Tătaru iese din nou la rampă cu o declarație care a creat controverse.

Ministrul sănătății nu crede că 15 iunie va fi data la care starea de alertă va înceta, aceasta urmând să fie prelungită, având în vedere evoluția, focarele noi și faptul că încă există o transmitere comunitară.

Nu înțeleg de ce s-au isterizat unii pe marginea acestei declarații, pentru că același principiu l-a enunțat regele fotbalului românesc când a spus mai celebra frază: ai/n-ai mingea, tragi la poartă!

Practic e același lucru, cu o mică precizare. În situația de față necunoscutele guvernului vor rămâne la fel și pentru populație, în condițiile în care situația este influențată de variabile pe care doar ei le gestionează. Și cum le mai gestionează!

Chiar și consecințele celor două declarații vor fi identice, adică populația va fi impasibilă. Așa suntem noi un popor supus și cuminte, harnic și ascultător, docil și în permanentă cautare a unui conducător suprem.

Capul plecat sabia nu-l taie și noi știm asta!

A știut asta și premierul când și-a turnat cenușă în cap, în contextul ipostazelor neplăcute în care a fost surprins în clădirea guvernului, și electoratul pare că l-a iertat pentru că-i și el om și cu toții greșim. 

Cu aceeași unitate de măsură a îngăduinței ar trebui să judecăm și în cazul în care o eventuală decizie de prelungire a stării de alertă ar fi injustă. Sau nu? 

Deci, potrivit logicii vor putea exista două scenarii, dar rezultatul va fi același și toți vom fi mulțumiți.

  1. Situația de alertă va fi prelungită și noi ne vom continua viața în condițiile restricțiilor actuale care, după câte vedem, nu ne prea afectează ritmul și calitatea.
  2. Nu va fi prelungită situația de alertă și noi vom trăi tot la fel, pentru că practic măsurile de relaxare ce vor urma nu vor avea un impact deosebit în ceea ce ne privește.

Sau ce, până acum cei care au dat senzația că stabilesc reguli au avut vreo îndoială că cineva nu s-a prefăcut că le respectă? Parol!

Eventual, putem vorbi despre reluarea în mare parte a activităților de către agenții economici, aspect care ar normaliza într-un fel situația angajatorilor și a celor care au rămas fără locuri de muncă, iar asta ar fi un plus. 

Însă, ideea controverselor create de declarația ministrului Tătaru nu se extinde la problema economică sau la alte profunzimi. 

Realitatea faptelor arată că totul se reduce la impactul social al unei asemenea măsuri, adică mai simplu la posibilitatea românului de a merge la mare sau la munte, de a petrece timpul liber, de a bea cocktailuri sofisticate în cluburi și de a mânca ciorbă de burtă în restaurant sau afară.

Deci ceva simplu, dacă vorbim despre măsuri de relaxare ne referim la relaxarea trupului și minții, nu la altceva.

Și uite așa, aparent vor fi mulțumite toate părțile, adică guvernanții au gestionat bine situația pandemiei și poporul e mulțumit pentru că a scăpat, toți nevătămați și cu capetele pe umeri.

Și atunci de unde atâta isterie la declarația săracului om?

Mai mult, chestia cu relansarea economică e ca și rezolvată. Potrivit declarațiilor de avere ale ministrului Cîțu, veniturile pot crește din vânzări chiar și atunci când n-ai vândut nimic.

Așa că, ridicând ștacheta, putem presupune că bugetul României e rezolvat și că formula lui Cîțu, aplicată la nivel macroeconomic, va rezolva creșterea bugetului fără să facem nimic în afară de relaxare.

În condițiile astea, cei doi miniștrii merită toată susținerea dar nu și încrederea!

Voi ce părere aveți?Aștept părerea ta mai jos, în secțiunea de comentarii.

Ce poate fi mai tare în preerie,

„DECÂT” o altă mare prostie?


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.