PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

EGALITATEA ÎNTRE SEXE

Publicat pe: 29 Jun 2020
Categorii: Actualitate

FOTO: libertateapentrufemei.ro

Când văd cupluri în care ea merge cu un rucsăcel și el cară ditamai șifonierul în spate, mă apucă gândurile despre egalitatea între sexe. La fel se pune problema și în cazul diferitelor munci, pentru că ea tocmai și-a facut manichiura sau s-a întors de la coafor. Femeia modernă și bărbatul anului 2020, care au o relație de egalitate.

De la oficializarea, prin căsătorie, a unei relații se pune problema egalității, ascunsă din start sub forma unei inegalități acceptate. Vorbim despre apelativele domnișoara mireasă și genere. Ginere simplu și atât, fără nicio umbră de respect. Pe modul că el este acolo oricum și în locul lui ar fi putut fi oricine. Dar ea, ea e domnișoara cea unică.

Să ne gândim la momentul în care cuplul face marele anunț cu starea de graviditate și plodul ce va veni. Cum toți sar să o felicite pe ea și să-i ureze sarcină ușoară. Sarcină ușoară pentru ea și calvarul pentru el. Nici de data asta el nu contează, pentru că asta-i viața.

Totul merge mai departe cu situațiile zilnice în care el trebuie să-i deschidă portiera la mașină, ușa de la intrare, să-i dea întâietate, să-i țină haina și să-i tragă scaunul. Astea fac parte din bunele maniere și dacă nu le ai e grav. Cu excepția cazului în care scaunul e tras și ea cade ca tuta. Cred că și deschisul/închisul portierei are și un alt scop. Să te asiguri că toanta nu-ți trântește sau zgârie ușa de la bijuteria de mașină la care încă plătești rate.

Ca să nu mai zic despre partea cu sexul. Dacă el nu prestează corespunzător atunci e impotent. La ea există tot timpul motive solide de genul: o doare capul, a citit ori auzit ceva ce i-a dat universul peste cap, sau nu a avut o zi bună.

Inclusiv vârsta de pensionare e diferită și ele se pot bucura de timpuriu de libertate si de avantajele specifice vârstei. Ei nu. Ei trebuie să muncească până îi lasă balamalele și, după, inevitabil vor fi catalogați boșorogi bășinoși care nu mai sunt în stare de nimic notabil.

O ploaie de gânduri furtunoase. Cam asta aud acum după ce am dat niște exemple inocente, care pot să ne pună pe gânduri cu privire la egalitatea între sexe. Fără supărare, sunt doar niște exemple. Pentru că eu susțin egalitatea, îmi place și prestez cu spor în aceste condiții.

Exemplele pot continua, dar vă las pe voi să spuneți mai jos cu ce va confruntați.

ARTICOLE SIMILARE


CE MAI RĂMÂNE DE NEGAT
  • 214 vizualizari

Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.