PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

DRAGII NOȘTRI PENSIONARI…

Publicat pe: 28 Jun 2020
Categorii: Actualitate

FOTO: Capital

Nimeni nu are nimic cu pensionarii. Nici măcar guvernul Orban, care nu le va crește pensiile cu 40% și evită să le spună asta din timp. La fel, rezerviștii militari sunt apreciați și elogiați, cu toate că sunt băgați în aceeași oală cu privilegiații pensiilor speciale.

Probabil că totul e ținut în secret ca să dea dovadă de consecvență. Să avem parte de surprize și senzații ca în toate celelalte cazuri învăluite de mister. Începând cu restricțiile sau măsurile de relaxare, continuând cu alocațiile copiilor și terminând cu planul de relansare economică.

Lipsa transparenței decizionale scade gradul de predictibilitate și am convingerea că doar legea îi mai obligă uneori ca actele normative să fie prezentate publicului înainte de adoptare. Dar, toate la timpul lor și misterul naște interes.

Nici cu copii nu are nimic acest guvern, chiar dacă nu le vor crește alocațiile și au atacat la C.C.R. legea care îi obligă să facă asta. Ne raportăm la țări care promovează normalitatea bunului simț și vrem să credem că le urmăm exemplul. În acele țări, o asemenea măsură ar fi fost amendată imediat în cel mai dur mod, legal și moral.

Cred că Orban&Co. nu au nimic cu nimeni din țara asta, nici măcar ceva în comun. Lipsa măsurilor de relansare economică are consecințe directe asupra nivelului de trai, dar nu cred că o fac special. Altfel romanii o să coboare la nivelul sărăciei și mai jos. Ar fi ilogic, pentru că declarațiile se referă la exact contrariul situației. Declarațiile sunt politice și realitatea de la opincă e cu totul alta. Crudă și nemiloasă pentru popor.

Așa că, cei care sunteți afectați în vreun fel sau altul de deciziile acestui guvern, nu vă supărați pentru că nimeni nu are nimic cu voi. Din contră, guvernanții vă vor binele.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.