PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

DEVINE P.N.L. O CIUMĂ ROȘIE COMUNISTĂ?

Publicat pe: 6 Aug 2020
Categorii: Actualitate, Politică

Când ascultăm discursul Președintelui, al activiștilor P.N.L. și când vedem conținutul presei subordonate, ne dăm seama că actualul Guvern este fabulos, cel mai bun din univers, unic în istoria României. Un fel de Moș Crăciun al partidelor care face tot, știe tot, poate tot și, cel mai important, promite orice bazaconie care poate aduce voturi.

Orban e minunat și Guvernul nu are cusur.

Nu există declarație sau conferință de presă de la Cotroceni în care să nu auzim laude, uneori elogii, despre realizările deosebite și cât de bine gestionează „Guvernul meu” situația din țară. Uneori, Iohannis se exclude și atribuie totul guvernanților. Când nu vin laude din partea Președintelui, Orban și ceilalți se laudă singuri. Orice altă părere e considerată campanie de denigrare, un atac la democrația de tip P.N.L. și, prin orice mijloace, se încearcă eliminarea.

Ne-am obișnuit cu acest tip de abordare, însă asta nu e neapărat bine. Realitatea arată cu totul altfel. Probleme există, nu sunt puține și ne afectează direct. E normal să existe și normal ar fi să fie recunoscute și discutate. Niciun om nu este perfect și, în consecință, nici Guvernul Orban nu se apropie de perfecțiune. Să ne amintim că au a dat-o în bară cu gestionarea pandemiei și numărul infectărilor crește vertiginos, cu educația pentru că totul e un haos și nimeni nu știe cum va fi noul an școlar, cu locurile de muncă pentru că numărul șomerilor este mare și crește, cu economia în general pentru că totul este încremenit pe partea de afaceri și exemplele pot continua. Cu toate astea, nimeni de la P.N.L. nu recunoaște, măcar de ochii lumii, că treaba merge prost și suntem în rahat.

Din contră, elogiile curg și, în cazurile evidențelor de necombătut, vinovații sunt indicați direct. De fiecare dată sunt alții decât ei. Opozanții politici, poporul, serviciile secrete străine, grupurile de interese și forțele oculte din străinătate sunt vinovații de serviciu și complotează împotriva bunului mers. Guvernul rezistă și face numai bine.

Totul seamănă izbitor de mult cu o perioadă neagră a istoriei, adică regimul comunist.

La fel, în acea perioadă, conducătorul suprem, Guvernul comunist și partidul erau perfecți și de neînlocuit. Realizările erau incredibile, totul se făcea la superlativ și elogiile curgeau. Se laudau între ei și așteptau laude. Nu acceptau critici și influențele străine încercau să perturbe bunul mers. Partidul și liderul suprem contracarau prin măsuri coercitive orice încercare de destabilizare. Părerile contrare erau considerate atacuri la siguranța națională, măsurile sociale și economice erau cele mai bune și toți trebuia să fim de acord cu asta. Conducerea prin măsuri de forță era aplicată frecvent și frica și panica reprezintau o stare de spirit generalizată.

Ar exista totuși o diferență. Uneori, foarte rar, cei care făceau parte din regimul totalitar recunoșteau câte o nerealizare. Pe ăia vinovați, îi scoteau în față, îi puneau la stâlpul infamiei și îi mazileau. Se pare că nu acela a fost un regim totalitar și definiția e dată, în prezent, de cei care ne conduc destinele.

Guvernul P.N.L. ne arată că acuzele aduse P.S.D. erau de fapt apropierea lor, până la identificare, cu viziunea și măsurile comuniste.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.