PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

DESPRE TRASEUL BUNULUI SIMȚ

Publicat pe: 2 Jun 2020
Categorii: Monden

În ultima perioadă a intrat dihonia și între marii influenceri și vedetele din mediul artistic, televiziuni, de pe YouTube sau pe Instagram.

Ca să avem context, relevante ar fi scandalurile cu instigarea la viol si violență a lui „Colo”, promovarea produselor Plush Bio care au distrus fețele unor fete, promovarea subiectivă a produselor Huawei, violențele împotriva unei domnișoare cu influență pe YouTube și multe altele.

În unele cazuri numele protagoniștilor nu spun nimic, cu toate că protagoniștii au foarte mulți urmăritori, dar situațiile jenante în care s-au aflat Dorian Popa, Antonia, Inna, Bianca Drăgușanu, Adelina Pestrițu, incită interesul.

Dacă asta n-ar fi de ajuns, au apărut unii comentatori, cu mai multă sau mai puțină notorietate, care condamnă atitudinile reprobabile, comportamentele deviante și ipocrizia care sare în ochi precum bârna aia pe care o credeam un amărât de pai.

Și uite că a fost de ajuns o scânteie pentru ca aproape întreaga lume mondenă din online-ul românesc să fie pusă pe jar, inflamată și fiecare să aștepte momentul prielnic în care să aibă o reacție acidă. Pentru că, de ce nu?

N-ar fi o problemă dacă scandalurile și acuzele ar fi parte a unei strategii care să hrănească consumatorul de can-can și la final ar crește audiența și contractele celor implicați. Însă, problemele în sine afectează direct sănătatea consumatorului de rând și prea puțin imaginea bufonilor. Pentru asta au ieșit criticii domeniului, unii consacrați și unii de conjunctură, care încearcă să arate situația de fapt, să tragă semnale de alarmă și, prin păreri obiective sau subiective, să echilibreze cumva asemenea situații.

Unul dintre critici este Vali Petcu, zis „Zoso”, un blogger cu state vechi în social media, care spune lucrurilor pe nume și cu nume, direct și fără menajamente, cu argumente de bun simț și într-o logică aparent normal structurată. Să nu spuneți că personajul nu vă este cunoscut, dar ați auzit de Tony Poptamas, Vulpescu, Blogu lu Otrava și alți siropoși. Zoso e cam la fel, doar că la polul opus ca stil și se poziționează de partea cealaltă a forței internetului, pe locul 1 sau 2 în clasamentul accesărilor unice a materialelor pe care le furnizează.

Nu contează neapărat persoana și nici nu e vreun etalon, ci modul de abordare a problemelor și, din punctul ăsta de vedere, e de apreciat că omul îi critică pe mai marii domeniului care dau dovadă de ipocrizie. O ipocrizie în forma cea mai pură, bazată pe superficialitatea auditorului și susținută strict pe interes financiar. Cu alte cuvinte, nu poti să fi în același timp cu sula-n cur și cu sufletul în rai.

Pe lângă faptul că i-a luat la rând pe profitori și i-a prezentat publicului într-o imagine pe care aceștia n-o gândeau, ultimele intervenții vizează ținte din cele mai înalte, adică Delia Matache și Ștefan Bănică jr. Să te ții ce urmează! Au mai semnalat si alții înainte probleme similare, dar uite că ipocrizia continuă (vezi susținerea de genul „Je suis Charlie”).

Acum rămâne de văzut dacă cei pe care i-a atins critica se vor încorda în vreun fel sau altul. Pentru că, de ce nu? Chiar dacă-s sus, încă mai pot fi atinși. Sper să-i țină tendoanele și să reziste în fața presiunilor ce urmează. Mă refer la bombardierii răniți care stau ascunși după denumiri ale unor firme pompoase de management din social media și care vor băga lemne pe sobă și vor încerca să minimizeze zicerile unuia sau altuia, catalogându-i ca hate-ri invidioși. Ori, vor intenta procese mai mult sau spre deloc justificate, așa doar de amorul artei.

Spor la treaba haiducilor și mergeți sănătoși sub deviza pionierilor: SUS, MAI SUS, CUTEZĂTORI/ SUB VITEAZUL TRICOLOR/ ROMÂNIA ÎNĂLȚAȚI /PIONIERI NEÎNFRICAȚI”.

P.S.- Bucata asta din filmul – Căsătorie cu Repetiție – e momorabilă și arată exact situația celor care încearcă să împingă lucrurile pe traseul bunului simț.

 


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.