PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

Demisia - act unilateral de dispreț și ipocrizie

Publicat pe: 24 Nov 2020
Categorii: Politică

Cel mai discutat subiect, apărut din senin, ca semn al disprețului față de popor, e demisia politicienilor din Parlament ca să nu beneficieze de pensii speciale. Am senzația că e o campanie mai bine pusă la punct decât cele ale influencerilor făcute pentru diverse branduri. Contează doar numărul de vizionări și crearea impresiei.

Nu a fost de ajuns că au aruncat în piață această idee mârșavă, cu scopul de a arăta cât de neprihăniți sunt, dar se ceartă și pe întâietatea gestului și a drepturilor de autor asupra ideii. Mare supărare că Ciolacu a luat fața virginelor de la U.S.R. și că a declarat intenția cu două ore înainte, pe Facebook în prime-time.

Toate astea sunt detalii care nu fac decât să deturneze atenția de la problema principală, adică de la dorința de a-și menține acest drept care, pentru parlamentari, poate fi eliminat, simplu, prin abrogarea sau modificarea legii care îi vizează. Da, există o asemenea lege care, cu consensul tuturor partidelor, poate fi abrogată în câteva zile, însă subiectul este evitat de mulți ani în care nimeni nu a făcut nimic pentru că nu a vrut.

Să vedem cum stă de fapt problema cu această campanie scârboasă cu demisiile.

Potrivit legilor din această țară, activitatea de parlamentar este considerată vechime în muncă și va fi valorificată, împreună cu alte perioade lucrative, la vechimea totală necesară acordării pensiei.

Foarte important e să facem diferența între îndeplinirea condițiilor de pensionare (vârstă, stagiu de cotizare, etc.) și acordarea acestui drept. Dreptul la pensie se deschide, DOAR LA CERERE, în momentul în care persoana îndeplinește condițiile de vârstă și stagiul de cotizare.

Adică, statul nu va forța nicio persoană să-i acorde pensia, nici măcar pe cei care au avut unul sau mai multe mandate de parlamentar, fără ca aceasta să fie revendicată printr-o cerere în acest sens. Mai mult, nu contează dacă persoana a avut calitatea de parlamentar 5 zile, 11 luni sau un întreg mandat pentru că, potrivit legii, această perioadă reprezintă vechime în muncă și va fi valorificată în viitor la calculul pensiei, oricare ar fie ea, specială sau de altă natură.

Majoritatea celor care vor să facă acest gest de ipocrizie au vârste cuprinse între 40-45 de ani, iar asta înseamnă că vor mai trece cel puțin 20 de ani până la împlinirea vârstei standard de pensionare. Cu alte cuvinte, politicienii își dau demisia acum ca să nu beneficieze de pensie specială în anul 2045 când, majoritatea electoratului pe care îl mint azi, își va aminti și va verifica dacă vreun „nimeni în izmene”, parlamentar în anul 2020, va cere sau nu pensie specială.

Deci, demisia din parlament, înainte de terminarea mandatului, a celor care urlă și isterizează ca să-i audă electoratul că, prin acest gest de vitejie, se dezic de ideea de pensii speciale de parlamentar și, astfel, nu vor beneficia de acest drept, e un GEST INUTIL, FĂȚARNIC ȘI MINCINOS.

Cu toate astea, sunt curios de ce niciun partid nu are vreo iniţiativă pentru a elimina pensiile speciale ale europarlamentarilor care vor beneficia de pensii speciale, PLĂTITE TOT DE STATUL ROMÂN, în cuantum triplu faţă de colegii lor din ţară.

Mulțumesc că ai citit acest articol și, înainte să părăsești blogul, te rog să mergi ca să te abonezi în partea de jos a paginii și așa o să primești direct ultimele noutăți. Dacă ți s-a părut în vreun fel scrierea, arat-o și prietenilor tăi.

ARTICOLE SIMILARE


#SICTIR GENERALIZAT
  • 301 vizualizari

Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.