PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

DE CE SE RETRAGE FACEBOOK DIN EUROPA

Publicat pe: 25 Sep 2020
Categorii: Actualitate

Nu e vreo știre falsă sau vreo presupunere. Facebook a comunicat că, după reanalizarea condițiilor de funcționare, în Europa în contextul interdicției de transfer către S.U.A. a datelor personale a cetățenilor europeni, va hotărâ cu privire la retragerea serviciilor de pe continentul nostru.

În concret, legislația U.E. nu permite ca datele personale ale cetățenilor să fie transferate și gestionate în afara uniunii.

Un lucru bun și normal, având în vedere scandalurile pe această temă care au implicat inclusiv rețeaua deținută de Zuckerberg. Românii sunt printre cei mai vehemenți pe această linie și au optat de fiecare dată, într-un mod original, pentru dreptul la intimitate.

Să ne amintim că nu am acordat încredere chinezilor de la Huawei, dar suntem de acord cu politica americană de la Google, Apple, etc.

Cu siguranță această veste nu e pe placul multora. Chiar dacă statisticile nu o arată deocamdată, am convingerea că românii folosesc Facebook cel mai mult dintre europeni. Dacă Zuckerberg îi lasă fără jucărie, mă întreb ce vor face și unde se vor replia pentru a-și petrece cea mai mare a timpului.

Nu ar trebui să ne facem probleme, pentru că cetățeanul român e fidel și va urma Facebook oriunde va pleca. Fără Facebook viața e pustie și dacă el nu ne vrea, noi îl vrem.

Motivele oficiale au fost comunicate, dar cele mai interesante sunt aspectele din spatele cortinei care, deocamdată, au rămas nespuse. De fapt, cum s-a întâmplat de fiecare dată, o să iasă la iveală că noi suntem mărul discordiei. Să nu uităm că unde-i un miez de scandal sau vreun eveniment internațional mediatizat, e imposibil să nu fie implicat vreun român sau, dacă nu există, tot se va găsi vreo persoană care are origini sau rude în preeria mioritică. Suntem miezul la tot.

Revenind, cred că decizia Facebook de a se retrage are la bază modul în care foarte mulți români folosesc aplicația.

Suntem atât de insistenți în a ne arăta barbarismul încât managerii Facebook s-au saturat de topoare, săbii, furci si coase, toate folosite în scandalurile transmise live. Aplicația Facebook a început să miroasă a fum, mici și grătare, iar serverele s-au intoxicat cu ședințe de stabor ale interlopilor. Acest program și-a dat algoritmii peste cap de la atâția analfabeți și înjurături, iar cuvinte ca „Al-Fabet” și „Al-Gebra” au devenit elemente care declanșează alarma în lupta contra terorismului. Asta nu e neapărat rău, ci doar un semn care să confirme că nu e așa ușor să fi Facebook în România.

Având în vedere că nu sunt primii care fug de noi ca dracul de tămâie, se vor găsi soluții ca românii să folosească în continuare Facebook.

Suntem peste tot acasă așa că rudele, prietenii sau cunoștințele ne vor face conturi prin țările unde mai există Facebook. Vom repopula imediat locul lăsat aparent gol pentru o perioadă scurtă de locuitorii preeriei.

Și daca nu merge asa, o să migrăm spre alte platforme care acum sunt pline de influenceri cu fițe. Spre exemplu, pe Instagram unde e mediul dedicat ălora cu gaoazele fine si parfumate. Acolo unde toate fetele seamănă între ele și de unde se dă trendul în mai toate domeniile. Tot zic fițoșii că Facebook a îmbătrânit și a devenit o latrină, că e plin de saraci cu minte puțină. Ei lăsați, să vadă pițipoancele trase la indigo și zânii efeminați cum e viața aia reală trăită intens pe Facebook printre oamenii simpli fără minte și maniere.

Și dacă Zuckerberg va retrage și Instagram împreună cu Facebook, avem alternativa chinezilor.

TikTok primește pe oricine și nu face nazuri la calitate. Din contră, standardele sunt coborâte permanent ca să încapă cât mai mulți, mai colorați și mai proști.

Iar dacă totul se va nărui și nu vor mai exista alternative de migrare, ne vom face platforma noastră, cu bune și cu rele dar fabricată în România.

Nu degeaba au fost scrise versurile piesei „Cântec Oltenesc”, în care Tudor Gheorghe spune că „Dacă n-aveam munți cum sunt, Îi scoteam și din pământ și Dunăre dacă n-veam, Jiul Dunăre-l făceam”!


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.