PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

DE CE SĂ FACI AȘA CEVA?

Publicat pe: 6 Oct 2020
Categorii: Politică

Dorințele ilustrului Orban sunt transformate imediat în măsuri și fiecare ministru vrea să impresioneze prin ingeniozitate. După cum știm, Vela e artist în domeniu și, pentru a confirma că e cu ochii pe noi, a decis să ne urmărească mai atent.

Pentru asta, 20% dintre polițiști vor patrula și vor veghea în civil la respectarea măsurilor sanitare.

De ce să faci așa ceva? Din același motiv pentru care polițiștii stau ascunși cu aparatele radar și urmăresc cum se desfășoară traficul auto din boscheți.

Adevăratul motiv e că nimeni nu mai e impresionat de prezența oamenilor de ordine și, mai mult, civilii sunt iritați de imaginea celor care poartă ținuta de poliție. Din cauza scandalurilor și acțiunilor fără cap, imaginea poliției e tare șifonată, iar încrederea populației a scăzut drastic.

Ne-am întors la momentul în care filajul era baza activității de poliție.

Aici nu ar trebui să vorbim despre culegerea de informații, ci despre prevenție. Se pare că chestia cu prevenția a devenit perimată și, în teroarea apocalipsei, trebuie promovat sentimentul de a te simții urmărit.

Autoritățile cred că doar elementul surpriză și intervenția în forță vor face românul să respecte niște reguli. E departe de adevăr, pentru că tipul ăsta de viziune securistă a fost practicat și până acum și nu a prea dat roade.

Nu văd cum va îmbunătăți situația și ce rezultate va avea acest tip de abordare. Sunt curios când se va întâmpla primul incident, dintr-o serie lungă de probleme care vor urma, în care polițiștii și-o vor lua sănătos pe cocoașă în tramvaiele și autobuzele ticsite, pentru că patrula în civil nu va putea să se legitimeze din cauza aglomerației. Va fi delir, până în momentul în care mintoșii care au luat această decizie își vor da seama de tâmpenie și lucrurile reveni la anormalul dinainte.

Până atunci, pe lângă psihoza că fiecare cetățean poate fi un purtător de virus, vom trăi și cu temerea că oricare dintre cei de lângă noi poate fi ochiul al lui Vela.

Mulțumesc că ai citit acest articol și, înainte să părăsești blogul, te rog apasă clopoțelul roșu din dreapta-jos a ecranului ca să primești direct ultimele noutăți. Dacă ți s-a părut în vreun fel, arată-l și prietenilor tăi.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.