PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

CUM VOR FI DEFLORATE VIRGINELE DIN POLITICĂ

Publicat pe: 28 Sep 2020
Categorii: Politică

Scriam zilele trecute (puteți citi AICI și AICI) că alegerile locale sunt barometrul pentru parlamentare și cel mai important e rezultatul votului politic.

Rezultatele scrutinului din 27 septembrie arată că alianța U.S.R.-PLUS și P.S.D. și-au împarțit majoritatea consiliilor, iar P.N.L. a obținut un scor rușinos.

Liberalii nu prea depășesc 15%-16%, iar în unele județe coboară chiar la 10%, ceea ce înseamnă că au obținut de cel puțin două ori mai puțin față de cât au obținut ceilalți. Adică, sunt perdanții, cu toate că ei susțin contrariul și-și atribuie victoria altora. Un fel de mesaj fabricat în România lui Iohannis și Orban.

Populația i-a votat pe Nicușor Dan și pe candidații U.S.R.-PLUS din dorința de schimbare.

Pentru că oferă perspectiva unor performanțe obținute de persoane care nu au un istoric în zona mizeriilor și încrengăturilor penale din politică. Un fel de virgine neprihănite care vor să albească domeniul cel mai corupt din România. Au promis proiecte de infrastructură, ecologice, de digitalizare, de atragere masivă de fonduri europene și altele, adică niște chestii mișto și utile pentru o viață normală și modernă.

Rezultatele alegerilor ne arată că dreapta politică are un nou lider împreună cu care, pentru formarea unei majorități care să permită realizarea proiectelor, se vor face alianțe post electorale.

Cu cine se va alia U.S.R.-PLUS?

Ciuma roșie nu va mai fi pentru nimeni o opțiune și, deci, mai rămân doar unii care contează. Paradoxal, în cazul ăsta nu e U.D.M.R., cu toate că liberalii au devenit aceeași lipitoare la ciolan.

Aici intervin problemele cu care se vor confrunta atât P.N.L. cât și U.S.R.-PLUS. Pe de o parte, P.N.L. are mulți baroni influenți care nu se vor dezice de acțiunile murdare care i-au consacrat și nu vor accepta o viață politică curată așa cum o vor virginele din U.S.R.-PLUS. Vor face în continuare ceea ce știu, adică nelegalități mascate sub diferite forme.

De cealaltă parte, U.S.R-PLUS declară că, în negocierea pentru formarea alianțelor, vor fi:

„… foarte fermi pe principiile pe care le-am susținut în întreaga campanie, principii legate de integritate, principii legate de transparență, principii legate de toleranță zero la ceea ce înseamnă nepotism, probleme de corupție sau probleme de integritate.”

Declarație Dan Barna

Sună atât de frumos și idealist dar, știind curvăsăreala practicată la noi, ma apucă râsul ăla isteric.

Sunt curios cum vor face asta împreună cu Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă, Monica Anisie, Marian Petrache, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîțu, ministrul „Grindă”, cu toți baronii traseiști din P.S.D. care acum sunt valorile P.N.L. și cu toți ceilalți care au cel puțin o problemă ce contravine principiilor U.S.R.-PLUS.

Probabil, veți spune că se vor face compromisuri de ambele părți și negocierile vor tranșa diferențele de opinii. Problema nu se rezumă la negocieri și la compromisuri politice, ci la faptul că virginele se vor alia cu acele persoane pătate și, inevitabil, virusul pe care vor să-l elimine îi va contamina.

Încet și bine, într-un termen foarte scurt, fără voia lor, vor deveni exact ceea ce nu a vrut populația.

Toți cei cu titlul de „mânuitori de păpuși” din P.N.L. vor profita de inocența virginelor și vor pune umărul, întâi, la deflorarea lor și, mai apoi, la convertirea în curve penale.

Iar ca cireașa să se așeze bine pe tort, înainte de orice, Nicușor Dan se va înscrie în P.N.L.

Poartă pe buci marca prezidențială cu „primarul meu” pe care i-a pus-o Iohannis la ultima întâlnire de la Cotroceni și asta obligă la supunere totală în fața liderului suprem.

Mai există și varianta în care alianța U.S.R.-PLUS nu se va dezice și nu va renunța la principii.

Atunci începe circul. Reluăm scandalurile și refacem pariurile. Injurii, acuze, plângeri penale, alianțe conjunturale și acțiuni de moment care ne vor reactiva dorința de supraviețuire într-o preerie cu nebuni.

Dacă până acum, gândul de a câștiga era totul și cei victorioși au acționat, în special, prin a dărâma proiectele altora, acum virginele trebuie să se apuce ei de construit. Sper că asta nu presupune să dărâme în continuare totul și, abia după vreo 2 mandate, să se apuce de construit.

Românii sunt nerăbdători și îi vor taxa de timpuriu, iar țara rămâne iar cu moloz și fără nimic construit.

Într-un mandat de 4 ani este imposibil de penetrat și, mai ales, de schimbat sistemul administrativ de stat. În  principal pentru că profilul noilor aleși este incompatibil cu fișele posturilor pe care le vor ocupa. Mai mult, hățișul legislativ, normele contradictorii, procedurile și principiile de lucru obligă funcționarii instituțiilor de stat să acționeze strict în avantajul organelor statului.

Acțiunile impuse de legislație sunt rigide, fără imaginație și limitate la un perimetru marcat cu bariere de care s-au lovit, dar pe care nu le cunosc cei care provin din antreprenoriat și O.N.G.

Parteneriatul real pe care și-l doresc Nicușor Dan și ceilalți din U.S.R.-PLUS, între autorități și populație, nu poate fi realizat niciodată în forma visată de foștii antreprenori și O.N.G.-iști. Vor fi obligați să meargă cu valul care-i acoperă pe cei care nu se supun mizeriilor din politică.

N-aș vrea să înțelegeți că-i plâng pe vreunii dinainte care au făcut mizerii, dar, pe lângă entuziasm și speranțe, trebuie să existe un pic de obiectivitate și realism.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.