PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

CUM CHELTUIM MILIARDELE PE CARE NU LE AVEM

Publicat pe: 30 Jul 2020
Categorii: Actualitate, Politică

Știm că, în marea majoritate, românii sunt cheltuitori. Aruncă cu banii pe nimicuri, investesc în chestii scumpe și inutile și nu au o cultură sănătoasă pentru gestionarea veniturilor. Asta se întâmplă și la nivel macro, statul demonstrând în multe rânduri că nu face investiții sănătoase și banii sunt aruncați pe fereastră.

Cu banii europeni facem la fel.

Când vine vorba de banii europeni, avem același tip de abordare neproductivă, doar că suntem mai atenți și nu putem fura pentru că cei de la Bruxelles au ochi peste tot. De când s-a întors Președintele de la Bruxelles cu sacul plin de miliarde de euro, sau cel puțin așa cred unii, toate declarațiile încep cu visele erotice ale politicienilor care își exprimă public orgasmele datorate investițiilor făcute pe acești bani.

Bani pe care nu-i avem și nu se știe dacă o să-i avem în perioada 2021-2027.

Acordul politic care prevede, printre altele, că România va beneficia de 79,9 mld. de euro pentru redresarea economică nu a fost ratificat de Parlamentul European care, prin rezoluție, a spus că nu este de acord. Motivele nu sunt atât de importante cât este ideea în sine. Ghinion, ca să zic așa!

Cu toate astea, din declarațiile lui Iohannis și ale lui Orban, împreună cu trompetele activiste, aflăm cum cheltuim acești bani imaginari.

Miliardele se duc pe transporturi, infrastructură rutieră, agricultură, sănătate, digitalizare sau educație. Atenție, se adună toți mintoșii neamului Brătienilor la Cotroceni și discută, trăiesc intr-un univers paralel cu realitatea. Nici măcar nu fac ceva concret, practic și util, de genul strategiei de atragere a acestor fonduri prin proiecte sau planuri de investiții. Apropos, existența acestor documente este o condiție pentru finanțare. Doar discută și ies să se laude cu realizările pe banii pe care nu-i avem.

Faceți un exercițiu de imaginație și proiectați-vă masa rotundă sau lungă din sala de ședințe, la care stau Președintele și miniștrii uitându-se bucuroși la machete cu sute de kilometri de autostrăzi, cu spitale moderne și școli dotate, cu infrastructură energetică modernă. Poate au și mașinuțe cu care parcurg kilometri de autostrazi care nu există, ecologic și fără fum, cu fumurile din capetele amețite de promisiuni și vise.

Unii spun că atunci când începi să cheltui e bine să te întinzi cât îți permite plapuma. De data asta nu avem plapuma și nici măcar patul în care să ne întindem, dar noi cheltuim deja. Aveam senzația că, uneori, Președintele are greutăți cu exprimarea în limba română pentru că gândește nemțește. După cum se vede nu gândește nemțește și nici măcar românește. Unii își pun chiar problema dacă gândește.

Deci, noi suntem în rahat până peste cap și guvernanții nu reușesc să gestioneze apocalipsa, dar Iohannis își convoacă gașca de la P.N.L. ca să se joace și, după, să arunce cu ploaie de vise peste electorat.

Nu fac nimic practic, dimpotrivă, creează scenarii fantastice și alimentează apocalipsa. După cioclii tropetiști ai Cotroceniului, trăim apocalipsa și nu știm dacă în perioada imediat următoare vom mai exista ca popor, dar, în același timp, trăim deja perioada înfloritoare post-apocalipsă.

Pe același principiu, copiii și pensionarii pot să se apuce de cheltuit alocațiile dublate și pensiile mărite cu 40%, pe care nu le au, pentru că Guvernul oricum nu le dă banii.

ARTICOLE SIMILARE


BUNĂ DIMINEAȚA PE-SE-DE
  • 287 vizualizari

Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.