PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

CUM A INTRAT „DANI” ÎN OPOZIŢIE

Publicat pe: 12 Oct 2020
Categorii: Actualitate

Restricțiile impuse de Guvern nemulțumesc și creează tensiuni, dar interzicerea pelerinajului la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași a avut ca efect reacția dură a Patriarhului Daniel care condamnă ferm acest gest.

„Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu toți credincioșii ortodocși care în aceste zile doresc să se roage ca pelerini Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, gazda profund responsabilă a pelerinajului anual de la Iași. Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română”.

Toată declarația AICI

Prin această reacție, Preafericitul face ceea ce nimeni din opoziție nu a făcut de la începerea pandemiei și poziționează Biserica Ortodoxă Română de partea greșită a baricadei, adică, așa cum spune Președintele, de partea toxică a forței. E posibil ca biserica să-și fi arătat pentru prima dată public culoarea politică și să devină locomotiva opoziției unite, al cărei lider declarat va fi chiar Preafericitul, zis „Dani”.

Atitudinea e oarecum justificată pentru că, în ultima perioadă, autoritățile nu au avut reacție sau chiar au susținut evenimente la care au participat multe persoane. Acum au interzis participarea populației la această sărbătoare, implicând resurse și forțe de ordine considerabile care să blocheze desfășurarea activității.

Urmează conferința de presă a Președintelui de miercuri și o să vedem din ce categorie de ciumă face parte noua formațiune din opoziție care, cu inconștiență și cinism, se opune măsurilor minunate ale Guvernului și pune în pericol viața populației.

Dacă Președintele îl va nominaliza pe „Dani” la categoria toxică, de mai multe ori ca P.S.D., atunci opoziția are un nou lider și, pentru a crea un echilibru, ciuma roșie va fi curtată să se convertească la liberalism.

Nu o să fie prea greu, pentru că Ciolacu poartă deja marca prezidențială și restul sunt doar detalii birocratice de adeziune. După alegerile parlamentare, Iohannis, Orban şi camarila vor mai avea un obiectiv, adică să facă totul pentru a-l elimina pe „Dani” cel eretic, aşa cum vor face cu Avocatul Poporului şi cu judecătorii C.C.R.

În cazul în care Iohannis amintește vag despre un mic incident nedorit, atunci putem spune că negocierea a fost câștigată și, pe lângă „Guvernul meu”, Primarul meu și Parlamentul meu, liderul suprem și-a tras deja inclusiv„Biserica mea”.

Probabil că, din calculele făcute, Preafericitul și-a dat seama că noua configurație a puterii i-a închis robinetul cu bani atât pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului cât și pentru susținerea altor proiecte nobile, așa că a trebuit să ia atitudine pentru bunăstarea bisericii.

Rămâne de văzut cât sânge are Președintele în instalație ca să ducă o luptă cu o asemenea forță în stat, pentru că, după cum știm, reprezentanții bisericii au asigurat, în timp, pentru toate guvernele, serviciile de publicitate electorală.

Mulțumesc că ai citit acest articol și, înainte să părăsești blogul, te rog apasă clopoțelul roșu din dreapta-jos a ecranului ca să primești direct ultimele noutăți. Dacă ți s-a părut în vreun fel, arată-l și prietenilor tăi.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.