PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

CINE VA BEA ȘAMPANIE DISEARĂ

Publicat pe: 27 Sep 2020
Categorii: Actualitate

Ziua votului. Știri bombă și informații de ultimă oră cu privire la prezența la vot. Analize și sondaje, răsturnări de situație și lucruri spectaculoase. O zi maraton cu emoții și rating pentru televiziunile de știri.

Candidații, politicienii, presa și cei cu notorietate ne îndeamnă să mergem la vot.

Un vot masiv poate schimba cursul vieții, dar argumentele nu prea conving dacă schimbarea va fi în bine sau în rău. Unii, puțini de altfel, ne spun că prezența la vot crește riscul de infectare sau că, printre candidați, nu există  o variantă bună și, deci, să stăm acasă.

Mai sunt cei din categoria trompetelor plătite care ne spun cu cine să votăm și unii care se consideră inteligenți și ne spun cu cine să nu votăm.

Campania electorală s-a încheiat dar, de fapt, continuă și e mai activă ca până acum.

Totul e un mare circ cu nebuni și, în funcție de opțiune, fiecare speră că diseară o să deschidă șampania și o să sărbătorească venirea democrației, bunăstării și vieții normale în România post electorală, așa cum au promis candidații.

Cert este că, după închiderea urnelor, unii se vor bucura și vor deschide șampaniile. Câștigătorii și cei privilegiați vor savura licori scumpe și cea mai parte a populației se va rezuma, ca până acum, la lucruri ieftine.

Candidații și găștile politice care îi susțin vor sărbători indiferent de rezultat.

Chiar dacă cifrele vor arăta realitate, se va găsi un mod de prezentare din care să rezulte că cei care au pierdut, de fapt, au câștigat la un anumit indicator sau, pur și simplu, rezultatul va fi apreciat ca record personal sau cel mai bun din istoria partidului. Nimeni nu va pierde în afară de cetățenii pătimași.

La fel de adevărat, indiferent de câștigători sau pierzători, toți vor înjura.

Unii pentru că votul a fost fraudat și victoria nu este legitimă, iar ceilalți ca să-și arate disprețul față de perdanți.

Rezultatele scrutinului de azi vor produce efecte în 14 zile, în funcție de cine câștigă alegerile. Unii vor fi pozitivi și alții negativi.

Așa că, bine ar fi ca fiecare să facă cum simte, să treacă prin filtrul gândirii informațiile și să nu se lase influențat de toate mârșăviile care ne-au copleșit în ultima perioadă.

Oricum, diseară toți vom fi înjurați și, dacă vrem cu adevărat, putem să ne bem șampania cu un motiv, altul decât cel dedicat victoriei candidatului favorit.

Mulțumesc că ai citit acest articol și, înainte să părăsești blogul, apasă clopoțelul roșu din dreapta-jos a ecranului ca să primești direct ultimele noutăți. Dacă ți s-a părut interesant, arată-l și prietenilor tăi.

Dacă ai o altă părere, te rog, scrie mai jos la secțiunea de comentarii.

ARTICOLE SIMILARE


SINDROMUL ORBAN
  • 270 vizualizari

Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.