PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

CE MAI RĂMÂNE DE NEGAT

Publicat pe: 18 Nov 2020
Categorii: Actualitate

Negarea este o chestie ciudată. Tocmai de aceea este destul de greu de vindecat. Nu cedează la medicamente şi nici la alte tratamente, iar românul e special construit pentru a nega câte ceva. Dacă nu neagă atunci acceptă negarea ca argument din partea altora.

O astfel de stare a fost promovată permanent de la începutul pandemiei. Inițial, autoritățile au negat existența bolii prin demitizare, cu scop vădit electoral și, mai apoi, negarea a cuprins mare parte din populație.

Unii neagă existența virusului ca metodă de autoprotecție, având impresia că dacă nu cred atunci nu pot fi afectați de boală și nu au probleme, iar unii neagă din nemulțumire și ca protest împotriva măsurilor restrictive combinate cu bâlbele guvernanților.

E interesant cum suntem noi pe invers față de ceilalți europeni pe care-i avem ca termen de comparație și repere. La început noi eram pe relax, cu gândul la alegeri anticipate, iar ceilalți cu boala grav peste ei. Pe parcurs, fraierii de europeni au început să se relaxeze, să revină spre normal, să-și pregătească sistemele care să atenueze valul doi al pandemiei, iar noi am crescut masiv la numărul de cazuri ca Făt-Frumos. Nu-mi aduc aminte ca în această perioadă să fi scăzut, să fi avut vreo perioadă în care cazurile zilnice de infectare, de la A.T.I. sau numărul deceselor să fi fost spre zero. Nu ne-am oprit nici la 3000 de cazuri pe zi, nici la 6500 și nici la 10 mii. Creștem frumos și nu ne oprim, pentru că nu autoritățile nu fac ceva în sensul ăsta.

Acum, din cauza valului doi al pandemiei, majoritatea țărilor U.E. impun măsuri drastice și carantina, iar noi negăm din nou situația gravă și ne pregătim de alegeri. E clar că abordarea e unică în România. Toți ceilalți au scăzut considerabil și abia acum o iau cu valul doi. Probabil că dacă s-ar fi întâmplat asta și în preerie ne-am fi plictisit și atunci strategia e să trăim puternic cu valurile înnădite. N-am ieșit din primul val cu cocoașe pentru că ne-a surprins al doilea val care ne cocoșează la propriu. Se știe că suntem valoroși și ne place să fim miezul. Atenție, ideal ar fi fost sa fim pe val și nu sub val, dar nimic nu mai contează când vorbim de valoare.

Chestia e atât de acută încât orice discurs, cu deosebire cel prezidențial, în ciuda realităților incontestabile, neagă vehement lipsa de valoare a Guvernului și inexistența măsurilor concrete care să aibă efecte benefice pentru populație. Și cum avem noi de fiecare dată noroc, totul se întâmplă în campanie electorală. Și încă ceva, neagă realitatea și reneagă Pe-Se-De.

Cel mai grav e că majoritatea populației nu a negat niciodată modul de abordare și măsurile, nici chiar atunci când drepturile și libertățile ne-au fost afectate. Valoarea falsă a Guvernului e incontestabilă. Cei la care mă refer sunt la guvernare și, după cum se prefigurează, vor avea puterea pentru încă cel puțin 4 ani în care vor nega orice le este nefavorabil.

Sunt perfect de acord că viața trebuie să meargă înainte și evenimentele trebuie să se desfășoare cât mai mult spre realitate dar, practic, nu se întâmplă așa. Marea parte a activităților, de o importanță similară alegerilor parlamentare, sunt interzise sau limitate și asta nu face decât să confirme că foamea de ciolan e acută. E atât de mare încât acest scop va scuza orice mijloc mârșav și cinic de care se vor folosi ca să-și îndeplinească visul.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.