PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

ȚARĂ SOVIETICĂ ȘI PRIMITIVĂ

Publicat pe: 20 Jul 2020
Categorii: Actualitate

Strategia de combatere a noului coronavirus, dacă a existat, a rămas blocată și preocuparea principală a autorităților e să-i combată pe cei care nu cred în existența carcalacului.

Marea masă e ignorată.

Da, ca peste tot, există cei care fac haz de necaz sau se poziționează contra. Toată energia se investește în cei care nu cred și senzația generală e că specialiștii vor să convingă de ceva și nu să ne arate cum să facem ca să depășim momentul. Măsurile sunt primitive și identice cu cele practicate acum 100 de ani. Distanțarea fizică se practica din istorie și nu am găsit o altă metodă să combatem un virus. Da, măsura e ieftină și eficientă, dar au trecut deja 4 luni de isterie în România și noi nu ne adaptăm dinamicii mondiale.

Ni se spune permanent să învățăm să trăim cu virusul și, în afară de spălat pe mâini și distanțare, autoritățile nu ne-au îndrumat spre altceva. Ce să vezi? Asta făceam și înainte, ne spălam pe mâini, nu ne băgăm degetele în nas și-n gură și nu ne frecam de ceilalți la coadă sau în metrou. Cu toate astea, în prezent, nu mai e ca înainte.

Deci, noi ăștia care credem că există acest virus și încercăm să respectăm regulile, ce facem în continuare? Ticăloșia, ipocrizia și minciuna au atins praguri de neimaginat. Obsesia pentru cei care nu cred în existența virusului i-a orbit pe toți cei care ne conduc. Asta fac cei care ar trebui să controleze problema la modul general.

Cine se ocupă de milioanele alea multe de oameni care respectă regulile și așteaptă lumină?

Nimeni. Toți se referă la câte unul sau câțiva care nu respectă legile demente. Cifrele cresc, nu doar cele referitoare la noii infectați. Crește inflația, șomajul, săracia și scad veniturile și nivelul de trai. La fel, se menține crescută senzația de psihoză și alertă psihologică. Tot timpul și peste tot există unul care nu a respectat, unul care s-a opus, unul care a infectat, unul care a fugit și, până la urmă, există unul pe care-l dăm ca exemplu. Unul care contează mai mult ca toți. Vor să-l gasească pe acel unu, să-l elimine sau să-l convertească, și nimeni să nu mai comenteze. Să fie o armonie falsă în care deciziile se iau în unanimitate, să existe guvernul meu, avocatul poporului să fie al lor, C.C.R. să nu mai comenteze și poporul să fie supus și să aplaude.

Lumea civilizată s-a bazat pe trei chestii esențiale.

Comunicarea eficientă și permanentă, testarea masivă și izolarea la domiciliu a celor infectați. La noi, nimic din astea nu merge. Am greșit cu toate cele trei capitole. Comunicarea e defectuoasă și inconsecventă, testarea se face limitat și țintit, izolarea s-a făcut prin internare forțată în spital. Efectul e vizibil, lumea civilizată gestionează corect situația și reintră în normal, iar noi riscăm să intrăm în starea de urgență cu restricții masive. Ce răspund autoritățile la întrebarea dacă vor fi reistroduse restricții? Noi nu ne dorim restricții, dar sunt necesare dacă populația nu respectă regulile. Tipic comuniștilor, pe care toți îi condamnă la nivel declarativ, să nu-și recunoască incompetența și să arunce vina pe marea masă. 

Am mai spus-o, trebuie doar să preia niște modele pe care să le transpună corespunzător la noi în preerie. Nu trebuie să descopere apa caldă și mersul pe jos. Dacă e cazul, pentru a face ceva bine, vom recunoaște și drepturile de autor ale autorităților pentru ce preiau de la alții. Numai să facă ceva bine.

Și încă ceva, teroarea psihologică și frica indusă sunt promovate la rang de artă comunistă. A.D.N.-ul unora nu le permite să se desprindă de izvoarele sovietice. Probabil, procedurile și strategia din această perioadă sunt traduceri ale unor documente mai vechi, primite cadou și impuse de mama Rusie.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.