PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

APLAUZE PENTRU MÂNDRIA NEPUTINȚEI (VIDEO)

Publicat pe: 15 Sep 2020
Categorii: Actualitate

Demult n-am mai văzut un eveniment atât de grandios cum a fost darea în folosință a magistralei de metrou Drumul Taberei. Invitații insistente către toată presa, multe forțe de ordine și resurse implicate, iar totul pentru un eveniment dedicat acumulării de imagine în campanie electorală. Un eveniment privat dedicat iubiților noștri conducători care cerșesc aplauze pentru că se mândresc cu neputința.

Ceaușescu ar fi invidios și dovezile ne arată că ceea ce se întâmplă nu e o simplă coincidență.

La momentul tăierii panglicii pentru începerea lucrărilor la 1,5 km din centura Bucureștiului, adică la evenimentul marcat de Guvern cu artificii tricolore, am crezut că penibilul a fost dus la rang de artă. M-am înșelat, pentru că nu a fost decât un moment de început pentru epopeea evenimentelor grandioase din categoria penibilului.

Vedeți vreo diferență față de clipul de mai sus?

Practic, toată grandoarea și lauda autorităților cu ocazia acestei inaugurări reprezintă imaginea rușinii, a incompetenței, a dezinteresului și a impotenței toturor celor care au fost implicați în acest proiect și nu au făcut nimic timp de 9 ani. Magistrala M5 a fost deschisă cu 5 ani întârziere, timp în care au fost în funcții 17 miniștri ai transporturilor și 8 directori la Metrorex. Vorbim despre o perioadă în care evoluția celorlalte țări a fost fulminantă și alții au avut realizări ce nu pot fi închipuite la noi.

După cum au decurs festivitățile și din discursurile politicienilor prezenți, această magistrală e considerată a 8 a minune a lumii și principala realizare a României moderne.

Iohannis a uitat că în cei 30 de ani scurși de la Revoluție au mai fost date în folosință M4, Gara de Nord- Străulești (1 martie 2000), și al doilea tronson al M3 (20 noiembrie 2008).

Bineînțeles că totul se datorează acestui Guvern minunat și conducătorului suprem. Nu înțeleg de ce guvernanții se referă la utilitatea acestui tip de transport, atâta timp cât niciunul nu se folosește de el și nu știe de fapt ce înseamnă transportul în comun în București. Toți, începând de la Președinte și terminând cu „micimanul” Bode, își pun cururile fine în mașini luxoase și, cu ignoranță și nesimțire, se deplasează dintr-un punct în altul folosind abuziv girofarurile S.P.P.

Pe lângă organizarea ce-a trezit scârba generală, detaliul cu poziționarea ideală a pupitrului, pus la punct de chiar Președintele României înaintea declarației de presă, a poziționat discursul în grobianul zilnic cu care ne-a obișnuit. Chiar dacă nu a fost rostit, pe lângă nimicul ce ne-a fost transmis, mesajul anti Pe-Se-De a fost comunicat subliminal.

Nu se vor opri aici cu fala, aroganța și festivismul dedicat împlinirilor mărețe. Urmează inaugurarea căii ferate care face legătură între București și Aeroportul Otopeni. Să te ţii! Ar trebui să facem deja pancartele și să ne pregătim aplauzele, să ne organizăm în detașamente supuse care vor întâmpina cum se cuvine pe prealuminăția sa la evenimentele viitoare. Mulțumesc din inimă partidului și conducătorului suprem. Uraa, Uraa, Uraa!


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.