PREERIA CU NEBUNI

VSC blog

ALTĂ INIȚIATIVĂ CETĂȚENEASCĂ, SUBIECT DE REFERENDUM

Publicat pe: 12 Aug 2020
Categorii: Actualitate

Am citit un sondaj care spunea că, în cazul unui referendum, peste 85% dintre români ar vota inițiativa „Fără politicieni în funcții publice”. Asta, pentru că tot a fost aprobată în Camera Deputaților procedura de declanșare a referendumului „Fără penali în funcții publice”. Dacă și când va fi un astfel de referendum nu se știe. Va costa enorm și practic va fi degeaba. Nimeni nu va ține seama de rezultat. O chestie similară am votat și pentru reducerea numărului de parlamentari.

O altă inițiativă cetățeneasca.

Dacă tot vine vorba de chestii inutile pentru care plătim sume colosale din buget, în același spectru al condițiilor necesare ocupării funcțiilor, inclusiv a celor din cadrul administrației publice locale, ar prinde bine și promovarea ideii ca acești politicieni să aibă studii superioare. Cu ocazia aceluiași referendum să fie întrebat poporul și despre acest aspect. 

Ca să nu aibă emoții și să nu fie nimeni reticent, concomitent, universitățile vor asigura locuri special destinate politicienilor. Exact ca în cazul minorităților. Să concureze doar ei cu ei. Admiterea se va face pe baza unei taxe stabilite de facultate la nivelul cuantumului platit de politician la partid sub formă de sponsorizare. Licența fiind practic examenul suprem, asimilat celui dat în fața poporului la alegeri, să fie condiționată de aceeași sumă mare de bani cu care cotizează candidatul pentru locul pe listele de la partid.

Avantajele sunt pentru toți.

Politicienii vor avea hârtia care le confirmă nivelul de incompetență plătit cu sume considerabile, instituțiile de învățământ se vor bucura de beneficii financiare și de grupe de studenți analfabeți și agramați, iar poporul va avea satisfacția că aleșii au cazierul curat și diplomă de incompetență. Nu în ultimul rând, banii sifonați anterior de politicieni vor fi investiți în educație, un domeniu care are nevoie de susținere și revigorare.

Cum eu nu am posibilitatea să susțin un astfel de demers inutil și să comand un sondaj în sensul celor discutate, vă rog pe voi să scrieți mai jos dacă sunteți de acord ca acest subiect să constituie obiectul unui referendum.

Mulțumesc că ai citit acest blog și nu ezita să-ţi scrii părerea la secțiunea de comentarii.

Dacă subiectele îți par interesante, cu ajutorul butoanelor de mai jos, te poți abona la noutăți și poți recomanda/distribui articolele prietenilor.


Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.